dinsdag 19 december 2017

It's a rocky road...


Je hebt van die dagen... Maar ook die horen erbij. Gelukkig is er dan altijd nog chocolade. Mijn troost in stressvolle tijden. Niet voor niets is één van mijn lijfspreuken 'chocolate is the answer, no matter the question.' En dus maakte ik deze Rocky Road, gevuld met allerlei lekkers. Je vindt deze choco-treat overigens in allerlei varianten. Dus experimenteer vooral met de vulling!

Wat je nodig hebt:- 400 gr. pure chocolade
- 4 meringues in de gewenste smaak
- handjevol verse basilicumblaadjes
- 10 gr. pistachenoten
- 10 gr. amandelen
- 10 gr. walnoten
- 15 gr. gedroogde cranberry's
- keukenmachine
- bakpapier
- platte, ondiepe (brownie)schaal (ca. 18 x 28 cm)
- pannenlikker


Hoe je het maakt:
  1. Smelt de chocolade au-bain-marie.
  2. Breek 3 meringues in stukjes.
  3. Doe 1 meringue samen met de basilicum en noten in de keukenmachine. Maal fijn. Je mag nog wel wat van de nootjes zien.
  4. Snijd de cranberry's in tweeën.
  5. Bedek de schaal met bakpapier.
  6. Verdeel de meringuestukjes (van stap 2) en de cranberry's over de bodem van de schaal.
  7. Schenk de gesmolten chocolade in de schaal. Strijk de boel een beetje glad met de pannenlikker.
  8. Laat een beetje afkoelen en verdeel dan het meringue-pistachemengsel over de chocolade.
  9. Doe de schaal in de koelkast en laat minimaal 1,5 uur opstijven.
  10. Haal de Rocky Road uit de koelkast en verwijder het bakpapier. Serveer op een mooie snijplank en laat je gasten zelf een stuk afbreken. Of, als je niet wilt delen (en geloof me, dat wordt heel lastig), breek je de Rocky Road zelf in stukken. Leg op een mooi vintage bord en... geniet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten